Проучване: 7 от 10 шофьора са готови да минат на ток

Проведено е във Великобритания, зарядната инфраструктура е основното им притеснение

cupra born vz

, Cupra

Cupra Born VZ

С корошно проучване на британското подразделение на Cupra показва сериозна промяна в нагласите на водачите на Острова към електромобилите. Проучването, анализирало обратната връзка от водачи на EV и конвенционални автомобили с ДВГ, установява, че над 70% от респондентите очакват да шофират електрически автомобил в рамките на следващите 10 години.

Този анализ, постигнат след проучване сред 377 водачи във Великобритания, част от клиентския контингент на Volkswagen Group, има за цел да сравни възприятията на тези със и без истиски опит от притежанието на електромобил. Очаквано, те са коренно различни между двете групи.

Едно от най-впечатляващите заключения от доклада е високото ниво на удовлетвореност на настоящите собственици на EV. Цели 94% от собствениците на Cupra EV са изразили удовлетворение от решението си да преминат на електрическо задвижване, като нито един човек не е изказал желание да се върне към бензинови или дизелови автомобили.

Проучването отбелязва и сериозната разлика между собствениците и несобствениците, когато става дума за притесненията за зарядната инфраструктура. Само 5% от собствениците на Cupra изразяват подобно притеснения, докато 37% от хората, които не притежават EV изтъкват това притеснения като сериозен възпиращ фактор.

Източник на статията: motor1.com

Cupra електромобили проучване анализи