Освен лунапарк на колела, Aehra щял да предлага пробег до 800 км

Италиано-американският стартъп е подписал договор за доставка на високоефективни батерии с австрийски доставчик

Aehra SUV

, Aehra

Aehra SUV

О снован през 2022 г., италиано-американският EV стартъп Aehra дава повече информация за първите си продукти. Името на компанията нашумя с екстравагантния дизайн с летящи врати и още по-екстравагантния си интериор, в който акцент е подвижният преден дисплей през цялата широчина на автомобила.

Но сега Aehra съобщава, че е подписала споразумение с австрийския производител на батерии Miba. Този факт щял да гарантира, че първият SUV на Aehra ще предлага пробег до 800 км. Но винаги трябва да имаме едно на ум, когато говорим за подобни цифри и проекти.

Стефано Мазети от Aehra определя Miba като „лидер в технологиите и производството на батерии”.

Специално разработените батерии от Miba ще позволяват на първите продукти на стартъпа (SUV и седан) да разчита на 950V зарядна система за бързо зареждане с мощност 350 kW.

Електрическият SUV ще разчита на батерия с капацитет 120 kWh, която трябва да е достатъчна за 800 км пробег. Усилията ще се насочат към оптимизация на ефикасността на батерията и задвижването, за което ще спомогне партньорството с Miba.

Aehra представи своя SUV през октомври и възнамерява да достави първите бройки в края на 2025 г. Очаква се през юни да бъде представен втори модел (седан).

Aehra Aehra SUV стартъп електромобили Miba