Автомобилите все повече заприличват за лунапарк, доказва го това творение на Aehra

Докато BMW i7 предлага кино зала на задните места, италиано-американският стъртъп е монтирал огромен подвижен дисплей отпред

Пламен Георгиев,
Aehra SUV

, Aehra

Aehra SUV

Aehra SUV е конкурент на BMW iX, но с кино екран върху арматурното табло, четири „летящи” врати, които го превръщат в подвижен лунапарк. В случая визираме режима Home-theatre, който превръща Aehra авто кино.

Мониторът е с широчината на цялото арматурно табло, подобен на екрана в BMW i7, който обаче се спуска от тавана пред задните места. Тук този гигантски екран излиза от арматурното табло и реално закрива цялото челно стъкло, когато автомобилът е паркиран.

Aehra

Електромобилът, който е с почти 800 к.с. мощност, предлага още режими Lounge и Meeting Room, които също са налични само при спрял автомобил.

Тези характеристики на интериора са възможни благодарение на дългото 3 метра междуосие и къси надвеси, което позволява на дизайнерите да се фокусират върху свободното в интериора пространство. То е достатъчно за четири баскетболиста от NBA.

От Aehra казват, че всичко това е част от план, който да разтърси ултра премиум пазара с електрически SUV, способен да измине до 800 км, което е доста повече от BMW iX и Mercedes-Benz EQS SUV. Това трябва да става с помощта на батерия с капацитет 120 kWh (в момента няма друг лек автомобил с по-голяма батерия), захранваща три електромотара.

Aehra

Към това добавяме и идеите на главния дизайнер Филипо Перини, в чиято автобиография фигурира и Urus, когато той оглавяваше дизайна на Lamborghini. Затова не е изненада, че Aehra е взаимствал някои идеи от Urus. Но това не важи за футуристичните четири „летящи” врати.

Цената на модела ще стартира от 180 000 евро. През февруари трябва да бъде представен втория модел на марката, а доставките на този високотехнологичен

Aehra SUV