Новият Volkswagen ID.7 - с ефектен камуфлаж, потвърдено име и пробег от 700 км

Германската компания не казва много за техниката на седана, показа част от интериора му

,
Volkswagen ID 7

, Volkswagen

Volkswagen ID.7

Р ечено - сторено, Volkswagen за първи път показа физически електрическия си седан ID.7, а това става на изложението CES в Лас Вегас.

Той е с камуфлаж, за който ще стане дума по-долу, но дори с него личи, че няма значителна разлика спрямо концепцията Aero, извадена на показ през миналата година.

Какво научаваме сега?

Потвърдено е името - ID.7. Очаквано, напълно електрическият седан ще излезе от платформата MEB, на която VW слага един плюс, разширявайки нейния живот и функционалност.

Благодарение на това, казва компанията от Волфсбург, пробегът ще е до 700 км по WLTP.

Volkswagen

Друго - автомобилът, който ще бъде представен официално като сериен модел във второто тримесечие на годината, е с междуосие от 2969 мм, което е с 94 мм повече от това на Tesla Model 3 и с 20 мм повече от съответното на Hyundai Ioniq 6. Това са коли, считани за преки конкуренти.

Ако останем в семейството на VW, базата на ID.7 е със 165 мм по-дълга от тази на Passat. Последното потвърждава информациите, че с новака се вдига летвата. Малко по-голям е и от Arteon.

Volkswagen

Показан почти напълно е интериорът. На средата на таблото виждаме вече познатия в бранша голям тъмчскрийн екран, в случая 15-инчов, за информационно-развлекателната система.

За контролните прибори има друг, съчетан с head-up дисплей.

Volkswagen

Личи, че сензорните плъзгачи под екрана, които управляват климатика и силата на звука, вече са осветени. Воланът запазва чувствителните на допир контроли, които скоро ще бъдат заменени от обикновени физически бутони в моделите на VW, след като клиентите настойчиво поискаха това.

Автомобилът ще бъде наличен с гласовата функция "Hello Volkswagen”.

Volkswagen

Камуфлажът всъщност е уникална боя, която осветява ID.7 интерактивно. Нанесени са 40 слоя, някои от които са проводими, а други имат изолационни свойства. Общо 22 области са електрифицирани отделно под горния слой боя (електролуминесценция), така че да светят. Ако всичко това е свързано към озвучителна система, ритъмът се визуализира чрез осветяване на отделни зони.

Сега Volkswagen не казва нищо за техниката - батерия, електромотор (вероятно ще има опция и с два), окачване…

Знае се, че ID.7 ще се продава в Европа, Северна Америка и Азия.

Volkswagen ID.7 Лас Вегас CES 2023 Volkswagen ID. AERO Volkswagen