Най-мощната Kia прави динамичен дебют на Фестивала на скоростта в Гудууд

Става въпрос за Kia EV6 GT, която може да ускорява до 100 км/ч за 3,5 секунди

Kia EV6 GT

Newspress / Kia

Kia EV6 GT ще направи динамичен дебют на Фестивала на скоростта в Гудууд, който ще се проведе между 23 и 26 юни, като моделът ще направи няколко демонстрационни изкачвания на прословутия хълм над имението, демонстрирайки на публиката своите динамични способности за пръв път.

А тези качества са наистина впечатляващи за производител на автомобили в масовия сегмент. Kia EV6 GT е оборудвана с батерия с капацитет 77,4 kWh, захранваща два електромотора с общо мощност 585 к.с. и 740 Нм. Благодарение на тях моделът ускорява, както вече отбелязахме, за 3,5 секунди до 100 км/ч, като максималната скорост е 260 км/ч.

Моделът е оборудван с електронен диференциал с ограничено приплъзване, който гарантира повишен контрол при динамично шофиране.

Моделът предлага възможности за 800 V и 400 V зареждане, без нуждата от допълнителни компоненти или адаптери. На 800-волтова ултрабърза зарядна станция EV6 GT се зарежда от 10 до 80% за 18 минути.

Newspress / Kia

Моделът е оборудван с бутон GT върху волана, който активира режима GT. Той автоматично оптимизира работата на е-моторите, спирачната и кормилната системи, окачването, системите e-LSD и ESC. Водачът може да регулира височината на окачването и динамичните характеристики чрез режима My Drive.

По време на Фестивала на скоростта автомобила ще бъде шофиран от професионалния рали пилот Джейд Павели. Тя е с няколко титли на Острова в различни дисциплини.

Доставките на EV6 GT на Острова ще стартират в края на годината.

електромобили в България Kia EV6 GT KIA EV6 Kia