Hyundai показа снимки на новия Ioniq 6

Очаква се той да излезе с избор на един или два електромотора. Максималната мощност ще е около 300 к.с.

Hyundai Ioniq 6 teaser

, Hyundai

,  

С лед броени дни ще видим Ioniq 6 - поредният електрически автомобил на Hyundai, на който марката разчита изключително много.

И по този повод, както е редно напоследък в този бранш, корейският гигант ни подава изображения на колата. Подбрахме за вас няколко - най-показателните.

Hyundai

Виждаме, например, голяма спирачна светлина на задния спойлер. Придобиваме също така по-реална представа за купе формите на автомобила - досега беше предимно от скици. Има вертикални рефлектори отзад.

А в страните, където това е позволено, Ioniq 6, ще се предлага със странични камери вместо с огледала. Колата има големи алуминиеви джанти. И вече коментираните “изскачащи” електронни дръжки на вратите. Какво се търси с последното?

Hyundai

Не е само ефект - според Hyundai така се подобрява аеродинамиката, а оттам пада е разхода на енергия.

Очаква се Ioniq 6 да излезе с избор на един или два електромотора, както и със задно или двойно предаване. Батерията е 77,4-киловатова, а максималната мощност - около 300 к.с. Може би в бъдеще ще има и по-мощна версия, тъй като Hyundai работи по Ioniq 5 N.

Hyundai

На премиерата тази седмица се очаква да не разберем пълните технически характеристики, а това да стане на по-късен етап - в средата на юли, когато колата ще бъде показана и на живо на изложението в Бусан.

А през следващата година Hyundai най-вероятно ще увеличи семейството на Ioniq със SUV, който произлиза от Seven Concept. Той ще бъде еквивалент на Kia EV9 и Genesis GV90.

Hyundai

Hyundai Hyundai Ionic 6 тийзър