Германска медия: Mercedes маха брандинга EQ от е-колите си

Причината е, че компанията скоро ще премине на изцяло електрически автомобили

,
Mercedes EQS SUV

, Mercedes-Benz

Mercedes EQS SUV

Mercedes-Benz се готви да премахне буквите EQ, които използва за електрическите си автомобили, съобщи реномираният германски бизнес вестник Handelsblatt, позовавайки се на доклад.

Това ще стане от края на следващата година, добави медията.

Решението е взето от изпълнителния директор Ола Калениус и се базира на това, че брандинга EQ ще стане излишен скоро, тъй като така или иначе Mercedes се отказва от двигателите с вътрешно горене.

Още нещо - босът искал да опрости именуването на гамата, за да не затруднява клиентите.

Името EQ беше представено за първи път с компактния SUV EQC през 2019 г. и вече включва цяла гама със седем автомобила на батерии.

Това са EQE, EQE SUV, EQS, EQS SUV, EQC, EQA и EQB. През следващите две години ще бъде представена електрическа версия на G-Class и компактен седан с дълъг пробег, базиран на концепцията EQXX. Така EV гамата ще достигне приблизително същата бройка като тази с ДВГ.

До 2025 г. всеки един модел ще има и изцяло електрически вариант, след което конвенционалните започват да отпадат, а някои ще бъдат извадени от употреба още в следващите две лета.

Името EQ в момента се използва също при “меки” и “плъг-ин” хибриди.

За първото Mercedes-Benz използва идентификация EQ Boost, обозначаваща помощ за електромотора за двигателя с вътрешно горене.

Вторите са познати като EQ Power, което показва директно задвижване от електрическия мотор. Те също приключват пътя си след изтичане на жизнения цикъл.

Mercedes-Benz Mercedes EQ Ола Калениус брандировка имена