Електрическият Mercedes EQE SUV стартира у нас от 188 400 лв.

Цената на „Силвър Стар” е с включено ДДС и е за версията EQE 350 4MATIC

Пламен Георгиев,
Mercedes EQE SUV

Mercedes-EQ

„Силвър Стар”, генерален дистрибутор на Mercedes-Benz за България, вече приема поръчки за изцяло електрическия EQE SUV. Подобно на бизнес лимузината, той притежава всички ключови иновации на EQS, като в същото време е по-динамичен от EQS SUV.

В началото на гамата стои EQE 350 с мощност 215 kW, 765 Нм въртящ момент и пробег 452 – 551 км. Цената започва от 188 400 лв. с ДДС. Следва версията EQE 500 4MATIC, която е вече с 300 kW мощност, 858 Нм въртящ момент и пробег 465 – 552 км. Тук цената започва от 201 300 лв. На върха е AMG EQE 43 4MATIC: 350 kW, 858 Нм, 423 – 476 км пробег. Стартовата цена е 233 400 лв. с ДДС.

При EQE SUV линията Electric Art както за интериора, така и за екстериора, вече е част от серийното оборудване. Стандартното оборудване за пазара включва също изскачащи дръжки на вратите, пакет „Дисплеи” с 12,3-инчов дисплей за шофьора и 12,8-инчов OLED централен дисплей, пакет „Паркиране” с камера 360°, AIRMATIC въздушно окачване, фарове DIGITAL LIGHT, пакет "ENERGIZING AIR CONTROL Plus" с HEPA филтър и пакет "Смартфон интеграция". Опционално се предлага услуга за цифрово прехвърляне на ключа. Термопомпата, която също е част от серийното оборудване, повишава климатичния комфорт и ефективността, като остатъчната топлина от електрическото задвижване и високоволтовата батерия се използва за отопление на купето. Това драстично намалява потреблението на енергия от батерията, като по този начин увеличава пробега на електромобила.

Mercedes-EQ

При Mercedes-EQ автомобилите по-важните елементи от оборудването са систематизирани в отделни пакети. Това са Advanced Plus (серийно оборудване), Premium и Premium Plus, като всеки надгражда предишния и зависят от избрания модел.

При EQE 43 4MATIC пакетът Premium е стандарт. Той включва Burmester® 3D съраунд звукова система, панорамен плъзгащ се покрив и специфичната функция AMG Track Pace. В допълнение, този модел вече има завиваща задна ос с максимален ъгъл на завиване от 9 градуса и DIGITAL LIGHT с функция за проекция на пътното платно.

Силвър Стар Mercedes EQE SUV Mercedes-EQ Mercedes