Ford F-150 Lightning - разпродаден още преди старта на производството

Поръчки за следващата година ще почнат да се приемат след 10 месеца

Ford F150 Lightning

Ford

Ford F-150 Lightning

Ford вече не приема поръчки за електрическия си пикап Ford F-150 Lightning, личи от съобщение на американския сайт на синия овал.

Компанията ще произведе 150 000 броя за тази година, а поръчките били близо 200 хиляди. Стартът на производството ще бъде даден утре - 26 април.

Това я принудило да излезе със следното съобщение, което можете да прочетете, ако все още искате да поръчате своя F-150 на ток:

Заради голямото търсене поръчки за настоящата моделна година вече не се приемат. Свържете се с вашия дилър за повече информация.“

Все още можете да конфигурирате вашия пикап, но ще чакате до 2023 г. - и то неясно докога. Другата възможност е наистина да се ползва дилър, но тогава цената скача с $5000.

Едва ли ще са много мераклиите, които ще прибегнат до това. Но пък от друга страна трябва да минат 10 месеца. Ford F-150 Lightning се произвежда в завода на гиганта в Диърборн, където специален цех е пригоден за целта.

Работягата се предлага в две версии, като и двете са с по два електромотора. В първия случай сумарната мощност е 432 к.с., а във втория - 571 к.с. Въртящият момент и на двете е 1054 Нм.

Първата е с пробег от 370 км (ЕРА), а втората до 482 км.

Батерията с удължен пробег във F-150 Lightning осигурява максимален капацитет от 131 kWh, който, че би бил достатъчен до захранва един средностатистически дом за три дни.

Срокът може да се удължи до 10 дни, ако неговата енергия се обедини със слънчева енергия или режим на захранването, твърди Ford.

Ford

производство на автомобили изчерпан заявки електрически кросоувър пикапи Ford F-150 Lightning ford Focus RS Mk1