Електрическият Dodge Charger ще има поне 880 „коня“

За целта най-вероятно ще използва два електромотора

Мартин Дешев,
Dodge Charger Daytona SRT Concept

Dodge

Н овото поколение Dodge Charger продължава да привлича интерес с развитието си. Слуховете около колата са доста, като вече е ясно, че тя със сигурност ще има две версии – само с бензинов мотор и изцяло електрическа.

Всяка от тях вероятно ще има и допълнителни модификации – различни нива на мощност, оборудване и потенциално на това кои колела са задвижени. Според източници на The Drive, които са пожелали анонимност, специално за електрическия модел ще има поне три версии.

Две от тях ще работят на 400V, а третата – на 800V. Поне една от тях ще е само с един електромотор за задните колела. Другите две най-вероятно ще са с по два електромотора – по един за всяка ос. Очаква се базовият Charger EVда е по-скъп от еквивалентния си бензинов събрат, като ще има около 400 „коня“ мощност и ще е само със „задно“.

Средният модел ще е със задвижване на 4-те колела и мощност 670 „коня“. Топ версията ще е с поне 885 „коня“ и също задвижване на всички колела. Не се изключва Dodge да е още „по-смел“ и да направи дори и конфигурация с три или четири мотора. Платформата на колата го позволява, но за момента няма индикации, че компанията мисли в тази посока.

Дори и тези мощности не са сигурни. Електромоторите позволяват много по-лесна промяна на мощностите, така че зависи от крайното решение на Dodge. Компанията със сигурност има за цел да направи и двете версии на Charger запомнящи се и има големи планове за модела.

спортни коли електрически автомобил автомобили коли