Audi: бъдещите е-коли ще са с по-малък пробег

Пламен Георгиев,
Маркус Дюсман Audi E tron GT

Audi

Audi E-tron GT

Audi е една от най-активните компании на електрическия фронт. Наскоро компанията представи E-tron GT, като дори не е изключено да видим електрическа версия на R8 в някакъв момент. Нещо повече, до края на десетилетието A4 и A6 ще станат електрически.

На този много общ фон за развитието на Audi идва интервюто на изпълнителния директор Маркус Дюсман за Roadshow, в което той казва, че бъдещите електромобили ще предлагат по-малък пробег. Това твърдение той изказва, след като заявява, че „отсега нататък ще виждате специално създадени за целта електрически автомобили, за да може да се монтират големи батерии.” Това означава, че няма да виждаме конвенционален модел на Audi, който е преработен като електрически. Такава политика изповядваше до неотдавна BMW, но и баварците вече преосмислиха това, като отсега нататък ще се правят отделно електромобили и отделно конвенционални модели.

Впечатляващи параметри и визия за електрическия Audi e-tron GT

Веднага след това Дюсман заявява: "Не съм сигурен, че монтирането на огромни батерии за хиляди километри пробег е тенденция, която ще продължи. На по-късен етап те ще намалеят, защото зарядната инфраструктура е по-гъста, а също и заради изживяването на клиентите.”

Клиентите на Audi ще се нуждаят от малко време, за да се пригодят към новата EV реалност.

До 10-15 години Audi минава само на ток

”Днес отиваш на бензиностанцията и набавянето на енергия за задвижване е нещо съвсем естествено. При електрическите автомобили това не е точно така, трябва малко да промениш поведението си. Но свикнеш ли веднъж, смятам, че размерът на батериите ще намалее, защото те правят автомобилите ненужно тежки и ненужно скъпи. Ненужно големи също."

Но кога тази тенденция ще настъпи, Дюсман отказва да коментира.

Peugeot 3008 e обект на желание (тест драйв)

Mercedes произведе 50-милионния автомобил

Близо 50% от родния автопарк е на възраст над 20 години

Източник на статията: Vesti.bg

електромобили Маркус Дюсман Audi