За пръв път новият Hyundai i30 ще предложи и „гореща“ версия

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

В ертикалната предница на новото поколение i30 излъчва едновременно елегантност и динамика, благодарение на новата каскадна радиаторна решетка, отличаваща се с насочени надолу скосени сегменти. В комбинация с 3-проекторните LED предни фарове (къси и дълги светлини) и вертикалните LED дневни светлини с функция на мигачи, новият i30 има силно визуално присъствие. Черният заден спойлер подсилва аеродинамиката и придава още по-динамично излъчване. При коефициент на въздушно съпротивление от само 0,30 аеродинамичните показатели са подобрени по няколко начина, включително активното въздушно крило зад предната решетка и въздушните завеси от всяка страна на предната броня, които усилват въздушния поток и намаляват турболенциите в колесните ниши.

Интериорът на Hyundai i30 изпъква с изчистен и интуитивно подреден интериор с хоризонтално разположение, който оставя впечатление за елегантност и усещане за простор. Плаващият екран на опционалния 8-инчов сензорен екран на арматурното табло интегрира всички функции, свързани с навигация, медии и свързаност. Нов е и мултифункционният волан с три спици. Усещането за простор е подчертано от опционалния панорамен стъклен покрив, който може да се накланя или отваря. i30 предлага обем на багажника от 395 литра (VDA 211) и максимум 1301 л със сгънати седалки.

Новото поколение i30 се задвижва от гама бензинови и дизелови двигатели с малък работен обем и турбокомпресор. Предлагат се три бензинови и един дизелов двигател. Клиентите могат да избират между новия 1.4 T-GDI 4-цилиндров двигател с турбокомпресор – първи за Hyundai – със 140 к.с., 3-цилиндровия двигател с турбокомпресор 1.0 T-GDI със 120 к.с. или 4-цилиндровия 1.4 MPI със 100 к.с. Дизеловият е с обем 1,6 литра, турбо и три изходни мощности: 95, 110 и 136 к.с. Двигателите вървят или с 6-степенната механична трансмисия (6MT), или с  7-степенна трансмисия с двоен съединител на Hyundai (7DCT).

Четете още:
#активензначимодерен на борда на Hyundai i20 Active (тест драйв)

Игрите в Рио свършиха, но идва новата Kia Rio

Източник на статията: Vesti.bg

Автомобилен салон Париж 2016 Хюндай Hyundai Hyundai i30