Състезателната Tesla Model S спринтира до 100 км/ч за 2,1 сек

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

С ъстезателната спецификация на Tesla Model S бе представена на Live Action Arena на Autosport International, част от 2017 Autosport International Show в Бирмингам. Автомобилът ще вземе участие в дебютния седон на шампионата Electric GT, първият по рода си за изцяло електрически GT автомобили.

Автомобилът е разработен на база на стандартния P100D, но интериорът е пригоден за състезателни нужди, купето е допълнително олекотено, за да се стигне до краен резултат от 500 кг по-малко спрямо оригинала. Естествено, моделът е претърпял пълна промяна в областта на окачването, спирачките, добавен е ролкейдж.

На разположение пилотите ще имат 778 к.с. (585 kW) и 995 Нм. Благодарение на тези параметри, състезателната машина ще ускорява до 100 км/ч за 2,1 секунди (0-96 км/ч за 2,0 сек). Стандартният Tesla Model S P100D, с режим Ludicrous, спринтира до 96 км/ч за 2,5 сек. Максималната скорост на автомобила е 250 км/ч.

Календарът на първия сезон на шампионата включва седем надпревари. Сред тях ще са гонки на „Нюрбургринг”, „Пол Рикар”, Асен” и „Барселона”. Ще се проведат и три надпревари в Северна и Южна Америка, които няма да се точкуват за общото класиране. Всеки състезателен уикенд ще включва 20-минутна тренировъчна сесия и 60-минутна квалификация. Основните състезания ще са две: 60-километрово дневно и още едно 60-километрово по здрач.

В шампионата Electric GT ще участват 10 отбора и 20 пилота (мъже и жени).

Четете още:

49 модела се борят за титлата „Автомобил на 2017 година в България”

Ford Focus RS крие д-р Джекил и мистър Хайд в един образ (тест драйв)

Гей общността си избра Fiat 124 Spider за „Автомобил на годината”

Източник на статията: Vesti.bg

Electric GT Tesla Tesla Model S P100D Tesla Model S