Renault вади три премиери на салона в Париж

Още три идват от Dacia, Alpine и Mobilize

Пламен Георгиев,
Renault Scenic Concept

Renault

Renault Scenic Vision (снимката е илюстративна)

Н а 17 октомври ще се открие 89-ото издание на автомобилното изложение в Париж, което тази година ще премине под мотото „Revolution is on“. От само себе си се подразбира, че става въпрос за електрическата революция, така че сами се досещате в каква посока ще бъдат насочени премиерите на Renault Group, под шапката на която са марките Renault, Dacia, Alpine и Mobilize.

Вниманието, естествено, ще бъде насочено към щанда на Renault, където ще видим цели три премиери. С най-голям интерес очакваме новата интерпретация на емблематичния за марката модел Renault 4, който през миналата година отбеляза 60-годишния си юбилей. Без никакво съмнение моделът ще е електрически. Вероятно в концептуална форма, но близък до серийното производство.

Още един юбиляр ще привлича погледите на щанда на марката. Това е емблематичният Renault 5, който тази година празнува половинвековен юбилей. По този повод от компанията са подготвили спортен и нестандартен демонстрационен автомобил, вероятно отново електрически.

С абсолютна сигурност за задвижването ще е премиерата на пътническата версия на Kangoo E-Tech electric. На щанда на марката ще бъдат изложени още Megane E-Tech electric и Austral E-Tech hybrid.

Другият магнит за окото ще е ексклузивният концептуален модел на Alpine, въплъщаващ бъдещето на нейната продуктова и спортна стратегия - нов етап в трансформацията на Alpine.

Dacia ще представи последния етап от трансформацията на своята визуална идентичност в цялата си моделна гама.

Посветена на новите решения за мобилност, марката Mobilize ще представи своята визия за мобилност в градовете чрез бъдещите си автомобили и концепции, по-специално Mobilize Duo, предназначен за споделено пътуване и достъпен за всички на база абонамент. Mobilize ще разкрие и своите енергийни решения и своята визия в областта на енергетиката.

Интерес представлява и HYVIA, съвместното предприятие на Renault Group и Plug, посветено на водородната мобилност. Марката ще представи своите водородни автомобили (ван, градски автобус, шаси-кабина) и уникална H2 екосистема 3. Произведени във Франция.

Автомобилен салон Париж 2022 Renault