SsangYong показа е-версията на последния си SUV

Torres EVX е доста различен от своя конвенционален първообраз

SsangYong Torres EVX

SsangYong

SsangYong Torres EVX

К омпанията SsangYong Motor, която наскоро ще бъде преименувана на KG Mobility, публикува първи снимки на електрическия Torres EVX, който ще дебютира на 30 март на изложението за мобилност в Сеул.

Припомняме, че Torres бе показан през миналата година, а на него се разчита да спаси изпитващата трудности корейска фирма, вече подкрепен и от EVX

Абревиатурата е комбинация от буквите EV (електрически автомобил) и X (eXtreme). Последното говори за забавления извън пътя.

Моделът изглежда различно от своя първообраз с ДВГ. Виждаме еволюция на дизайнерския език „Powered by Toughness“, който е специфичен за електромобилите.

SsangYong

Тънка LED DRL лента заменя решетката в стил Jeep на конвенционалния Torres с шест осветени точки. Функция, която вероятно ще бъде широко използвана в бъдеще, за да разграничи автомобилите с нулеви емисии на марката. Бронята също е уникална за EVX с фаровете, монтирани ниско на страничните отвори и по-дискретни предпазители.

SsangYong не ни показа задната част, но намеква за LED лента и характерната издутина на вратата на багажника.

Интериорът също е преработен с двоен екран на таблото и употреба на дърво.

SsangYong

Автомобилният производител не разкри техническите данни на Torres EVX, запазвайки ги за официалната премиера. Спекулира се, че той може да сподели платформата с по-малкия Korando e-Motion.

Последният е с един монтиран отпред електромотор, произвеждащ 190 к.с. и 61,5 кВч батерия (55,3 използваеми), като пробегът е 340 км по WLTP.

Torres EVX ще бъде един от 16-те автомобила, изложени на щанда на SsangYong Motor в Сеул. Сред новостите ще бъдат концептуалните KR10, O100 и F100.

SsangYong Torres EVX SsangYong Torres KG Mobility Ssang Yong