SsangYong търси спасение в Torres SUV

Ще има електрически вариант за Европа, но нека първо компанията се спаси от синдика

SsangYong Torres

Newspress / SsangYong

SsangYong все още търси спасител, който да я спаси от синдик. Докато това стане, южнокорейската компания представи няколко скици на нов SUV, който ще се казва Torres.

Ако дизайнът изглежда познат, това е така, защото Torres е серийното име на проекта J100, който бе обявен миналата година. Името идва от националния парк Torres del Paine в Патагония, познат със своите планини, глетчери, езера и реки. По този начин SsangYong иска да подчертае приключенската природа на SUV.

Newspress / SsangYong

Компанията казва, че Torres ще е първият й модел, който ще въведе на пазара новия й дизайнерски език “Powered by Toughness”. Самият той говори, че всичко е насочено към офроуд изживяването. Виждаме тънки светодиоди, радиаторна решетка, напомняща за Jeep, сериозни брони, големи гуми и резервна гума във вратата на багажника.

Не се посочват никакви технически параметри. От компанията казват само, че моделът ще попадне между Korando и Rexton. Производство му за местния пазар ще започне тази година, като през 2023 г. в Европа трябва да се появи електрическа негова версия, наречена U100.

SsangYong Torres Ssang Yong