С 670 к.с. WRX Project Midnight е най-дивото Subaru досега

Създадено е за състезания на писта и може да счупи някои рекорди

subaru wrx project midnight

Subaru

Subaru е готова за „Фестивала на скоростта“ в Гудууд, който е в края на тази седмица. Компанията не чакаше до тогава, а представи колата си за фестивала още сега.

Това е 2024 WRX Project Midnight – най-дивото Subaru досега. То е базирано на настоящата рали кола WRX ARA24, като е вдъхновено от Airslayer – предишната специална WRX STI от 2020 г., която участваше и в играта Gymkhana 2020.

Subaru

Project Midnight има още по-агресивен аеродинамичен пакет, като купето е изцяло от карбон. Шасито също е преработено и олекотено, като теглото на колата е „доста под 1130 кг“. Това е с 453 кг. по-малко от стандартната WRX.

Същевременно под предния капак има 2-литров боксерен, четирицилиндров двигател с турбина и интеркулер. Той развива 670 к.с. и 921Nm въртящ момент. Развърта се до 9500 об/мин, като Subaru отбелязва, че ауспухът е скъсен и излиза от предната част на колата, като ще привлича вниманието и с пламъци.

Колата се възползва от опита на Subaru в различните категории ралита, като инженерите са внесли по-малко от всички с една конкретна цел: да направят най-добрата машина за шофиране. Те я описват като „наполовина RX, наполовина спортна кола и с истинско удоволствие от шофирането“.

Subaru

За разлика от другите рали автомобили, Project Midnight е само за асфалт. Окачването е специално разработено за асфалт, като са подбрани и подобаващи гуми. Те са сликове на Yokohama и са сложени на 18-цолови магнезиеви джанти на OZ Racing.

Засега не изглежда, че Subaru планира да продава колата, а тя е специален проект, който ще остане една бройка. Първият ѝ тест ще е на изкачването на хълма на Гудууд.

коли автомобили Subaru спортни коли