Полицейска униформа за Ford Mustang V8

Пламен Георгиев,

В Италия си имат полицейски Aventador-и, в Абу Даби си имат… там си имат и Veyron-и за патрулка. В Германия – Ford Mustang V8. Но не точно. Този автомобил си е чист тунинг проект, разработен според програмата TUNE IT! SAFE! Тя пропагандира безопасно тунинговане на автомобилите, съответстващо на нормите за моторизиран транспорт, установени в Германия. Тя се осъществява редом с правителствени и промишлени структури, производители на автомобилни компоненти и автоизложението в Есен, където дебютира супер полицейският автомобил.

Този автомобил е подготвен от Wolf Racing. Отпред моделът се е сдобил с нова броня и сплитер. Отзад агресията му допълва нов дифузьор, спойлер и нова задна броня. Отстрани впечатление правят праговете и 20-цоловите джанти. Агресивният външен вид обаче показва и още нещо: че тунингът може и трябва да се извършва според всички правила.

Под предния капак е монтиран 5,0-литровият V8 двигател, чийто мощност е нараснала от 421 но 455 к.с. Това му позволява да ускорява до 100 км/ч за 4,3 секунди и да достига максималните почти 270 км/ч.

Окачването се регулира по височина, а ауспуховата система е преработена. По интериора не е правено нищо, освен дистанционното за контрол на „бурканите”.

Четете още:

Франция обмисля продажбата на дизели на VW и Renault

Volkswagen Arteon заменя СС и се позиционира над Passat

Daimler влага 10 млрд. евро в 10 електромобила до 2025 г.

Източник на статията: Vesti.bg

Форд Мустанг Ford Mustang полицейски автомобили тунинг