Новият Mercedes-AMG GT Coupe пристигна в България

Вече можем да разгледаме спортното купе в шоурумите

Мартин Дешев,
mercedes amg gt coupe

Mercedes

Н овото поколение на Mercedes-AMG GT Coupe пристигна в България. Новият флагман в гамата на Mercedes-AMG вече ни очаква в шоурумите на генералния дистрибутор на марката у нас – Силвър Стар.

Това е второто поколение на спортното купе, като се отличава със спортен, но елегантен дизайн, който изглежда подходящо навсякъде. Освен това изобилства и от технологии. Една от тях е окачването AMG Active Ride Control, което има полуактивна стабилизация срещу преобръщане.

В оборудването има още завиваща задна ос и активна аеродинамика. За пръв път за модела се предлага и променливото задвижване на всички колела чрез AMG Performance 4MATIC+, което е достъпно серийно за модела.

Както винаги, AMG GT Coupe следва принципа „Един човек, един двигател“, т.е. всеки двигател е направен на ръка. И за този модел той е 4-литров V8 битурбо.

Каросерията е от композитна алуминиева структура, като предлага 2+2 места. В интериора има достатъчно място за шофьора и трима пътници, които да се насладят както на огромната мощ на автомобила и неговото поведение на пътя, така и на комфортно пътуване и множество технологии.

коли автомобили Mercedes