Наследникът на Toyota C-HR идва с още по-дързък дизайн и версия PHEV

Днес C-HR е сред лидерите в сегмент С-SUV, но аспирациите са за върха с още по-атрактивен дизайн, съдейки по предвестника C-HR prologue

Пламен Георгиев,
Toyota C HR prologue

, Toyota

Toyota C-HR prologue

Д ебютът на концептуалната Toyota C-HR се състоя на автомобилното изложение в Париж през 2014 г. След малко повече от две години моделът вече бе готов за конвейра.

Днес Toyota представя C-HR prologue, с който показва какво да очакваме от второто поколение на един от лидерите в сегмент C-SUV. По всичко личи, че смелият дизайн на оригинала ще премине в сферата на дръзкото, съдейки по предвестника, „нарисуван” в европейския дизайнерски център на марката.

Toyota C-HR prologue е първата – но много реална – версия на автомобил, който скоро ще кара хората да обръщат глава след него по пътищата на Европа.

Toyota

Дързък, вероятно поляризиращ, но новият CH-R притежава гените, които да го отличат от всичко останало на пазара.

Със сигурност това е HAMMERHEAD предницата, която вече започна да се налага с новия Prius. Но за мен истинският акцент е в профил и отзад, където изпъква дизайнерската смелост.

Toyota

Серийният модел ще се предлага в две версии: като самозареждащ се хибрид и като плъг-ин хибрид. В първия случай той ще разчита на пето поколение хибридна технология, която дебютира в Corolla Cross. Версията PHEV пък ще е третата за Европа след RAV4 и Prius V.

Технически параметри липсват. Но хибридната Corolla Cross размита на системна мощност от 197 к.с. и 190 Нм, докато новият плъг ин хибрид Prius – на 223 к.с. от 2,0-литров ДВГ, електромотор и батерия, която ще се прави в Европа.

Toyota Toyota C-HR prologue