Най-после добри новини за Volkswagen, Tesla и GM в Китай

Заводите на трите компании могат да продължат работа след тежкия локдаун

,
Tesla plant China

, iStock

Заводът на Tesla в Китай.

П оложителни вести, Volkswagen, Tesla и General Motors в едно изречение може да има само по отношение на нещо, което касае и трите концерна. Не става въпрос за продажби и печалби, значи иде реч за… затворените им заради тежкия локдаун в Китай автомобилни заводи.

Те прекъснаха работа за близо 20 дни, но от днес започват подготовка да задвижат отново поточните линии, тъй като властите започнаха да охлабват мерките срещу COVID-19. Някои ще са "под пара" още от днес, други от следващите дни тази седмица.  

На първо време работа подновява съоръжението на VW в Чанчун, но и това в Пекин е близо до отваряне, предаде “Ройтерс”.

Производството в трите завода на Volkswagen и китайския му партньор в съвместното дружество в Чанчун спряха работа на 14 март. Става въпрос за предприятия на VW, Audi и едно за части.

Tesla също получи зелена светлина за завода си Шанхай, който е най-големият на компанията, повече дори новооткритите в Берлин и Тексас. Рестрикциите засегнаха 25 милиона души в града и околностите му, като мнозина имаха проблеми с набавянето на храна и с хигиената на местата, където живеят.

Както вече ви информирахме, някои работници бяха принудени да живеят в заводите, но сега вече ще могат да се приберат у дома.

General Motors също обяви, че “отключва” лека-полека предприятията си.

След три седмици прекъсване, миналата седмица BMW успя да възобнови дейността на най-големия си завод в света - в Шънян.

Тези и други компании вече загатнаха, че ситуацията с локдауна в Китай допълнително ще влоши прогнозите за финансовите им резултати и доставки. Поднебесната империя е най-големият автомобилен пазар в света.

Заради поредната вълна - най-силната от началото на пандемията като брой заразени, а също така направени тестове, а на места затворени хора и бизнеси, беше отменено моторшоуто в Пекин.

Ройтерс

BMW Alpina B4 Gran Coupe Tesla Giga Texas General Motors Volkswagen W12 Nardo автомобилни заводи мерки локдаун пандемия китайски електромобили