MINI Cooper порасна с две врати и повече място

Петвратата версия е пораснала доста на дължина и междуосие, за да отвори по-голямо вътрешно пространството

MINI Cooper 5 врати

MINI

П ри MINI понякога е нужно и MAXI, затова и марката лансира 5-врата версия на емблематичния Cooper. Моделът е дълъг 4036 мм, широк е 1744 мм и е висок 1464 мм, което като размери е почти идентично с предшественика. Но спрямо 3-вратата версия увеличението е сериозно: със 172 мм на дължина и 72 мм в междуосието. Това означава едно: повече място за пътниците на задната седалка, защото при 3-вратия модел такова почти липсва, но сега отзад ще могат да седнат двама възрастни, макар и да нямат лукса да пътуват в пълен комфорт.

Трицилиндровият бензинов двигател на MINI Cooper C с 5 врати развива 156 к.с., докато MINI Cooper S с разчита на четирицилиндров бензинов двигател с мощност 204 к.с. Не са казва нищо за електрическа версия, докато при 3-вратия модел беше обратно: бе лансиран като електромобил, след това дойде и съобщението за бензиновите модификации.

MINI

Иначе в дизайнерско отношение няма нищо ново и изненадващо, моделът следва минималистичното дизайнерско изпълнение, което интерпретира по най-сходен начин похватите на Алек Исигонис. Огромен брой възможности за персонализация, минималистично оформен интериор с кръгъл OLED централен дисплей (без приборно табло), никакви животински материали и хром, но за сметка на това ретро стилни елементи.

MINI MINI Cooper