Mercedes-Benz X-Class е най-луксозният сред луксозните пикапи

defaultimg

netinfo

Д ебютиралият през миналия октомври X-Class concept даде ясно да се разбере, че Mercedes-Benz скоро ще покаже и сериен вариант за една ниша на пазара, в която никога не е присъствал сериозно.

Интересното е, че под красивата външната на Mercedes се крие механиката на Nissan Navara и бъдещият Renault Alaskan. Пикапът ще се произвежда като част от джойнт вънчера мужду Nissan и Mercedes, но последният обещава, че техният пикап ще предлага много по-добри качества от масовите му събратя. Въпросът е: колко по-добри са те, че да оправдаят и много по-високата цена?

Иначе екстериорът, колкото и атрактивен да е за този сегмент, не е изненадващ за феновете на марката, тъй като отпред той прилича в голяма степен на GLS. Разграничаването може да се получи срещу допълнителни пари, тъй като компанията предлага доста възможности за персонализация, характерни за пикапите.

X-Class е дълъг 5,34 метра и е широк 1,92 м, а междуосието му е цели 3,15 м. Максималната му товароносимост е 1042 кг, а пътният просвет е 202 мм. X-Class има и сериозен ъгъл на атака от 20,4 градуса, което е доста над Chevy Colorado например (17,6 градуса).

При лансирането си X-Class ще се предлага с три двигателя. Дизелов двигател, задвижващ модификациите X220d или X250d, ще генерира съответно 163 и 190 к.с. Бензиновият мотор ще е със 165 к.с. И за двата мотора ще се предлагат 6-степенна механична или 7-степенна автоматична трансмисии.

По-мощната версия (258 к.с. и 550 Нм) X350d ще е налична през средата на 2018 г. Тази модификация, когато бъде представена, ще се превърне в „лидер в сегмента”, като ще предлага пет режима на задвижване: Comfort, Eco, Sport, Manual и Off-road.

В интериора, очаквано, са пренесени много от елементите, характерни за гамата на Mercedes, но на очи веднага се набиват двете двойки централни вентилационни отвори под стандартни 5,4-инчов (или опционен 8,4-инчов) дисплей. Кожената тапицерия е екстра.

Базовият X-Class ще бъде оборудван с 4MATIC със заключващ се заден диференциал и бавни предавки. Към средата на следващата година се очаква въвеждането на нова система за задвижване на четирите колела за по-мощните модификации, за да се гарантира още по-добра проходимост извън пътя.

Цената на новия Мercedes-Benz X-Class в Германия ще започва от 37 294 евро с ДДС. Пикапът ще се продава също в Южна Африка и Австралия от началото на 2018 г., както и в Аржентина и Бразилия от началото на 2019 г., но за момента няма планове да се предлага в САЩ.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Четете още:

Най-замърсяващият фактор за околната среда е… детето

Най-продаваните автомобилни марки по държави в света

Vilner издигна Mercedes G 55 AMG на нивото на Maybach

Източник на статията: Vesti.bg

Мерцедес Х-Клас Мерцедес- Бенц Мерцедес X-Class Mercedes X-Class Mercedes-Benz X-Class