Мексиканският Inferno с 1400 к.с. ще струва $2,1 млн.

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Г рупа мексикански инженери и дизайнери е готова с организирането на ограничено производство на мощния 1400 к.с. хиперавтомобил The Inferno, прототип на който бе показан в края на 2015 г.

Автомобилът е разработван в продължение на седем години, като в края на развойния процес идва и италианецът Антонио Ферайоли, който преди това е участвал в създаването на ексклузивните Lamborghini Veneno, Reventon и Asterion. Не е чудно, че Inferno изглежда по този начин.

Дизайнът е наистина впечатляващ, но по-интересен е материалът, от който е изградено самото купе. Използван е пенометал на основата на сплав от алуминий, сребро и цинк. Този материал съчетава крайно ниска плътност, но комбинирана с изключителна твърдост и шумоизолация. Според източник на CarBuzz, здравината на Inferno е съпоставима с ниво 4 на автомобилна бронировка, но автомобилът тежи под 1200 кг. Специалната алуминиево-цинково-сребърна сплав абсорбира удари, като се разпъва до 100 пъти над оригиналния си размер, без да губи своите качества.

Хиперавтомобилът е оборудван с V8 битурбо двигател, предоставен от „много сериозен производител“. Той е напомпан до 1400 к.с. и 1523 Нм въртящ момент. Благодарение на тези показатели Inferno може да ускорява от 0 до 96 км/ч за 2,7 секунди, а максималната му скорост е почти 400 км/ч.

Първият готов The Inferno трябва да се появи в края на този година. Тиражът на първата партида, която ще бъде наречена First Edition, ще е ограничен до 12 бройки. Всяка една ще струва $2,14 млн.

Четете още:

2002 Hommage идва в чест на баварските турбомотори

Флойд Мейуедър си купи кола за $2,5 млн.

Източник на статията: Vesti.bg

супер автомобили Inferno