Icona Vulcano Titanium е първият титаниев автомобил и струва 2,5 млн. евро

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

П о-ранна версия на Icona Vulcano Titanium дебютира на миналогодишния Pebble Beach Concours d’Elegance в Калифорния, след това се появи и в Top Marques в Монако. Сега моделът вече е в завършен вариант и чака готовите да се разделят с 2,5 млн. евро, за да го получат.

Единственият към момента Titanium хипер автомобил е вдъхновен от най-бързия самолет в света, изработеният от титан SR-71 Blackbird. Аналогът му на колела е първият в света, чието купе е изработено от титан, като по целия автомобил е щампована думата „unique“.

Конструирането на титаниевото купе е било поверено на CECOMP, на които им е отнело 10 000 часа ръчен труд, за да постигнат този ефект. Интериорът също е на ниво, като в него преобладават карбонът и алкантарата. Шофьорската седалка е изработена изцяло от карбон, разположена пред изцяло дигитално табло, като един от TFT екраните е с размер 12,3 инча.

Задвижването и окачването са разработени от инженера Клаудио Ломбарди, който е бивша звезда в Scuderia Ferrari. Заедно с Марио Каваньеро, шеф на Italtecnica, са се постарали да извлекат възможно най-добрите динамични параметри за автомобила.

Той се задвижва от 6,2-литров V8 суперчарджър, генериращ 670 к.с. и 820 Нм въртящ момент. Със съотношение мощност-тегло от 2,38 к.с. на килограм, Vulcano изригва до 100 км/ч за 2,8 секунди, а гринацата от 200 км/ч достига след 6,8 секунди. Моделът е успял да завърти обеколка на „Нордшлайфе“ за под 7:20 мин.

Официалното представяне на модела пред публика ще се състои на Salon Privé в Blenheim Palace, Великобритания, между 1 и 3 септември. Може би там някой ще се навие да се бръкне с 2,5 млн. евро.

Четете още:

Mercedes вади 6-метрово купе, идеен наследник на Exelero

В Париж ще видим Suzuki Ignis

Източник на статията: Vesti.bg

супер автомобили Icona Vulcano