"Маруся" конкурира "Ферари"

Маруся B1

, MarussiaMotors.ru

Маруся B1

Руска компания излезе на пазара за спортни автомобили. "Маруся", за която се говори от две години, ще опитва да се конкурира доказани с марки като "Ферари" и "Ламборгини". Основното оръжие: по-ниска цена.

Спортният модел е разработка на компанията "Маруся мотърс", ръководена от Николай Фоменко. В нея работят около 300 души.

През ноември компанията придоби контролния пакет на Virgin Racing Formula 1, надявайки се по този начин да спечели по-голяма популярност за марката си и да насърчи продажбите на двата актуални модела B1 и B2.

Колата струва около 130 хил. долара. Производителят вече я показа на изложение в Москва, където не липсват потенциални купувачи.

Очакванията са за около 300 продажби тази година, но плановете са амбициозни.

До три години компанията възнамерява да произвежда по 1500-2000 коли годишно.

Скоро се очакват нови модели, вкл. 7-местен SUV и електрическа кола.

Според производителя настоящият модел "Маруся" ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди.

"Искате 300 километра в час? Няма проблем. Какво ще кажете за 340 км/ч?" Така шефът Фоменко говори за динамичните качества на автомобила.

Към момента са достъпни няколко на версии на "Маруся" с бензинови двигатели с мощност 300, 360 и 420 к.с. Моторите са произведени съвместно с британската компания "Косуърт".

Добрата аеродинамика е сред другите отличителни качества на руския модел.

Прототипът на B2 дори нямаше огледала, като вместо тях се използваха видеокамери, които предават директно към LCD екрана вътре в колата.

От компанията подчертават, че колата им освен спортна, е и комфортна.

Не съм сигурен, че ще можете да седите във "Ферари Енцо" или "Ламборгини" по време на задръстване, но в нашата кола ще можете, обещава Фоменко.

На борда на "Маруся" има и система за забавление, която дава възможност за слушане на музика, гледане на филми, сърфиране в интернет, разговори по "Скайп" и безжична връзка с други устройства чрез "Блутуут". 

Източник на статията: Vesti.bg

Косуърт Ферари Русия споретен автомобил Маруся