Легендата Nissan Skyline се завръща, но може би не както ни се иска

Той ще има две версии – седан и SUV

Мартин Дешев,
Nissan Skyline 2000 GTR 1970

, Nissan

Nissan Skyline 2000 GT-R (1970)

Nissan Skyline е легендарно име в автомобилните среди и има защо. Колата е сред любимите на милиони ентусиасти по света, като през годините е имала доста версии.

От доста време обаче няма Skyline, който да е със същите спортни характеристики като оригиналите. Феновете гледат с надежда кога това ще се случи, но изглежда няма да е скоро, съобщава InsideEVs.

Последната неофициална информация е, че следващо поколение на Skyline действително ще има. То ще предложи два нови модела – седан и SUV/кросоувър. Това е в тон и с досегашните предложения на Skyline, който в момента се предлага в Япония като 4-врат седан, а в останалите страни по света е Infinity G37 или EX.

Всъщност, Skyline винаги е бил първо семейна кола, която в последствие получава и по-спортна версия. От както предлага GT-R, Nissan предпочита да разграничава двата модела. Изглежда, че това ще продължи да е така и с новото поколение на модела.

Очаква се те да са електрически и да са част от амбициозния план на Nissan да предложи 19 изцяло електрически модела до 2030 г. За целта компанията ще трябва доста да ускори темпото, тъй като в момента електрифицираната част от гамата ѝ не е особено голяма.

автомобили коли Nissan