Криза, босовете на VW вече няма да се возят в Porsche-та

Орязване на разходите, това значи, че служебните Panamera са вече мираж

Porsche Panamera

, Porsche

Porsche Panamera

С лужебните автомобили са на „хляба мекото“, особено ако са от луксозна марка. За жалост на високопоставените мениджъри във Volkswagen, те вече няма да могат да се радват на служебни Porsche-та, защото марката налага повсеместни мерки за намаляване на разходите.

Източници в концерна разказват истории за луксозни служебни возила, включително Porsche, които се връщат в състояние, което предполага участие в Mad Max Furiosa. Това неуважението към собствеността вече няма да е възможно на фона на програмата за съкращение на разходите с милиарди. Живи да ги оплачеш.

Новината е потвърдена от говорите на компанията пред Bild: “Заради орязване на разходите... вече не е възможно да се поръча служебно Porsche.” Решението засяга над 200 топ мениджъри във Volkswagen group във Вофлсбург, като само това ще спести милиони годишно.

Привилегията за служебно Porsche остава за членовете на борда на директорите на марката и топ мениджърите от Щутгарт.

Очевидно промяната не се е харесала, защото Bild съобщава, че срещу забраната да се кара служебно Porsche са подадени жалби в съда в Брауншвайг. Изданието твърди, че „няколко десетки“ служители оспорват отмяната на обещани заплати в същия съд.

Porsche любопитно автомобили служебни коли