Ясни са цените на Renault Austral, поръчките започват от 20 септември

Моделът ще се предлага в три нива на оборудване, две меки хибридни версии и една хибридна. Стартовата цена е 58 990 лв. с ДДС

Пламен Георгиев,
Renault Austral

Renault

Renault Austral

Н овият Renault Austral е основно средство от плана Renaulution за повторно завладяване на сегмент „C“.

На върха в гамата застава версията, задвижвана от ново поколение E-Tech full hybrid двигател с мощност 200 к.с. Концепцията включна нов 3-цилиндров 1,2-литров турбо бензинов двигател с въртящ момент от 205 Нм. Двигателят е свързан с нов електромотор, литиево-йонна батерия (2 кВч/400V) и интелигентна многорежимна скоростна кутия, предлагаща 15 комбинации, 2 от които са в 100% електрически режим. Разходът му на гориво от 4,6 л/100 км.

Два меки хибрида допълват гамата. Първият е със 140 к.с., базиран 1,3-литров 4-цилиндров турбо бензинов двигател с директно впръскване, куплиран с 6-степенна механична скоростна кутия.

Вторият е с мощност 160 к.с., базиран на същия 1,3-литров 4-цилиндров турбо бензинов двигател с директно впръскване. Той предлага разход на гориво от 6,2 л/100 км, но вече е със 7-степенна автоматична скоростна кутия.

Гамата на новия Austral е структурирана в 3 нива на оборудване: techno, techno esprit Alpine и iconic esprit Alpine.

От първото ниво на оборудване techno новият Austral идва с хромирана решетка, 19-инчови черни алуминиеви джанти, черни калници и панел на праговете, така и отвътре с 12,3-инчов екран на арматурното табло и 12-инчов екран за мултимедийната система OpenR Link с вградени Google услуги.

Ниво на оборудване iconic надгражда с двуцветно купе с черен покрив, покривни релси и LED светлини с 3D ефект, 360-градусова 3D камера и адаптивен круиз контрол с функция stop & go.

Версията esprit Alpine е с предна броня със сатененосив спортен сплитер, 20-инчови алуминиеви джанти daytona, гланцирани черни рамки на прозорците, 3D задни светлини, тапицерия от Alcantara със сини шевове, волан от напа кожа с шевове в синьо, бяло и червено.

Цените на новия Austral започват от 58 990 лв. с ДДС за версия techno mild hybrid 140. Най-оборудваната версия iconic esprit Alpine E-Tech full hybrid 200 се предлага на цена от 80 990 лв.

Доставките на клиентски автомобили започват в началото на 2023 г.

Renault Austral Renault