Ford за EV-тата: Няма да караме никого да купува насила

Клиентите решават кога да преминат към тези коли, смята компанията

Мартин Дешев,
Ford Ranger Raptor

Тони Тончев

Б ил Форд, председател на борда на директорите на Ford, обяви, че не подкрепя налагането на електрическите автомобили върху пазара. Правнукът на Хенри Форд споделя, че преминаването към електрически автомобили ще стане плавно, когато и както пазарът и хората решат, съобщава CarScoops.

„Ние не искаме и няма да налагаме на никого да купува насила“, казва Форд пред репортери. Той има предвид електрическите автомобили, за които мнозина смятат, че са налагани силово върху хората от институциите.

Ford е сред малкото компании, които все още не са обявили стратегия и срок за пълна електрификация. Вместо това тя предпочита да пуска хибриди и електрически модели по-бавно и избирателно.

Форд обаче допълва, че това не означава, че компанията не прави нищо в тази сфера. Той критикува политиците, че объркват пазара и водят до забавяне и разногласия с неясните си цели и постоянни промени на националните стратегии.

 „Нашите рамки за планиране са много по-дълги от цикъла на изборите. Можем да направим почти всичко като компания и като индустрия, стига да имаме яснота накъде вървим. Проблемът е, когато политиците ни бутат напред-назад в различни цели. Не можем да завиваме светкавично. Просто изберете един път и ние ще вървим по него“, казва Форд.

Ford електромобили електрически автомобил автомобили коли