Ford Ranger стана платинен

Това е най-лускозната версия на популярния пикап и направена специално за Европа

,
Ford Ranger Platinium

Ford

Ford Ranger Platinium

Н овият Ford Ranger винаги се е радвал на добър успех в Европа, а сега Синия овал го подсилва с нова версия, която е най-луксозната на модела досега.

Тя се нарича Platinum, предназначена е за Стария континент и други пазари.

Платиненият Ranger има ексклузивен външен вид и V6 турбодизелов двигател под капака. Той се присъединява към вече наличните Ranger Raptor, Ranger, Wildtrak, Ranger Limited, Ranger XL и Ranger XLT в най-широката гама пикапи в продажба.

3-литровият дизел е куплиран с 10-степенна автоматична предавателна кутия с 240 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Мощността достига до четирите колела чрез новата електронно контролирана система за двойно предаване.

Ford

В Platinum трансмисията е монтирана на специални стойки, които са преработени, за да намалят шума и вибрациите. Резултатът, казва Ford, е по-усъвършенствано и отзивчиво пътно поведение, независимо от условията.

Визуално Ranger Platinum се различава от останалите във фамилията Ranger с по-пипнатия си екстериор. Той включва 20-инчови джанти, по-отличителна радиаторна решетка и нови характерни дневни светодиоди.

Ford

DLR са интегрирани в матричните LED светлини, които са стандартни, както и плавно затварящата се врата на багажника, кожената тапицерия на седалките…

Акцентите в кабината включват електрически седалки в 10 посоки с функции за отопление и охлаждане, както и по-усъвършенствано вътрешно осветление.

Ford

В Ranger Platinum има някои полезни системи за подпомагане на водача. Те включват системата за паркиране, предупреждение в “мъртвата точка”, за трафик, предупреждение при смяна на лентата и 360-градусова камера.

Всички тези характеристики са стандартни за гамата Ranger за Европа, който вече се продава из целия континент, като първите доставки са планирани за късната пролет на 2023 г.

Ford Ford Ranger Ford Ranger Platinium