"Фолксваген" вдигна булото над Jetta

Фолксваген вдигна булото над Jetta

, Автопрес 2001/VW

"Фолксваген" вдигна булото над Jetta

"Фолксваген" предпочете САЩ и в частност Ню Йорк, за световната премиера на изцяло новото поколение на модела си Jetta.

След повече от 9,6 милиона продадени екземпляра, автомобилът идва с изцяло нов дизайн и вече няма да разчита на елементи и агрегати от класиката "Голф" за съществуването си.

Новото поколение е с 9 см по-дълго от предшественика си, а междуосието е нараснало със 7 см. Автомобилът е дълъг 4,64 м, височината му е 1,45 м, а ширината му - 1,8 м.

Увеличението е видно и в интериора на колата, като пространството за краката на пътниците на задните седалки е с цели 6,7 сантиметра повече в сравнение с предходната генерация на модела.

От "Фолксваген" са предвидили четири различни варианта за моторизация на новата Jetta за пазарите на САЩ и Канада.

Три от двигателите са бензинови, а четвъртият е турбодизелов, като максималните мощности на моторите варират от 115 до 200 к.с.

В стандартното оборудване на автомобилите е включена механична предавателна кутия, която може да бъде заменена с автоматична, а топ- версиите - двулитровите TDI и TSI могат да бъдат екипирани и с шестстепенна роботизирана DSG трансмисия.

В Европа новата Jetta ще бъде налична с шест двигателя, като четири от тях са нови за портфолиото на модела.

Максималните мощности варират от 105 до 200 к.с. С изключение на базовата версия 1,2 литра TSI, всички модификации ще могат да бъдат поръчани с шест- или седемстепенна DSG предавателна кутия.

Източник на статията: Vesti.bg