Ferrari спря да приема поръчки за Purosangue - има за две години напред

В Маранело искат да запазят ексклузивността на модела, не да го превръщат в масов

,
Ferrari Purosangue

Ferrari

Ferrari Purosangue

Ferrari временно спря да приема поръчки за своя кросоувър Purosangue. Всеки може да се досети защо - търсенето изпреварва планираната продукция, като списъците с чакащи са запълнени за следващите две години.

Това заяви главният маркетингов и търговски директор Енрика Галиера пред уебсайта drive.com.au.

Ferrari представи през септември бензиновия 12-цилиндров Purosangue, който Ferrari не определя като SUV, а като уникален автомобил, първият свой сериен модел с четири врати и четири места.

Наскоро узнахме и цената - 380 000 долара.

Не е изненада, че тя не притеснява клиентите, но Ferrari не иска да превръща автомобила в масов. В Маранело явно няма да се отметнат от намерението си продажбите на Purosangue да са под 20 процента от общите групови доставки през жизнения му цикъл.

Ясно защо - трябва да се запази ексклузивността, все пак говорим за Ferrari, не да масов бранд, който търси обеми и (или) маржове.

Не е тайна, че спряхме да приемаме поръчки. Имаме огромен интерес, без да сме доставили и една кола все още", каза Галиера, цитирана от австралийския сайт.

Списъците с чакащи за нови Ferrari-та обикновено засягат период от около 18 месеца. Компанията дава приоритет на съществуващите клиенти, а новите трябва да се заредят с търпание.

Ходът със спирането на резервациите става за втори път - Ferrari прибегна до такова непопулярно решение и малко след премиерата.

заявки поръчки Ferrari Purosangue Ferrari