Джо Байдън искал да си тръгне от Детройт с Corvette Z06

Президентът на САЩ вижда светло бъдеще заради електромобилите на изложението в щата Мичиган

,
Джо Байдън Corvette Z06

, General Motors

Джо Байдън до Corvette Z06.

П резидентът Джо Байдън предизвика много коментари с появата си на Автомобилното изложение Детройт 2022 - както винаги положителни и отрицателни.

Знаете, че съм “пристрастен към колите”, написа той в Туитър, като добави, че виждайки толкова много авангардни електримчески автомобили, това го прави оптимист за бъдещето.

Той, разбира се, се спря най-вече на щандовете на марките на General Motors, Ford и Sellantis, която включва четири щатски бранда.

Не точно “електрическо” бе влеченито му към една от звездите на изложението - Chevrolet Corvette Z06. Той останал много впечатлен от спортния “масъл”, бъдейки наистина фен на Vette през годините.

Американската преса припомни, че притежава Stingray от 1967 г., който продължава да поддържа, или по-точно хора, които работят за него.

Той каза, че направно ще го подкара оттук”, пошегува се шефката на GM Мери Бара.

След това Байдън “пробва” и новия Cadillac Lyriq EV, преди да уважи Ford, посрещнат от Бил Форд в зоната на Синия овал. Там вниманието му привлякоха все електромобили - Mustang Mach-E, E-Transit и F-150.

Джо Байдън отиде в някогашната световна автомобилна столица с подарък за индустрията - поредна федерална инжекция от 900 милиона долара, които ще отидат за инфраструктура от зарядни станции в 35 щата и над 100 хиляди километра.

Отиде и с нов закон, който предизвика много полемика, тъй като оряза много производители и моделите им от субсидията за EV (най-вече чуждестранни), която достига 7500 долара.

Corvette Мери Бара Бил Форд Ford General Motors Детройт Джо Байдън