Chery планира лансирането на три марки в Европа до 2026 г.

Китайците дори казват, че биха обмислили завод на континента

OMODA 5 китайски автомобили

, Newspress

OMODA 5

К итайската Chery има амбициозни планове за лансиране на три свои бранда в Европа, като лансира по три модела от всяка марка... през следващите две години.

Нещо повече, управляващият директор на Chery Europe казва пред Automobilwoche, че, ако лансиранията са успешни, компанията би обмислила построяването на свой завод на континента.

„Темата за производство в Европа със сигурност е важна за нас“, казва Йохен Тютинг. „Където и да сме постигнали съответните обеми, винаги сме започвали местно производство. В Европа сме убедени, че ще станем подходяща марка и местното производство ще се изплати.“

Дебютът на континента ще започне с лансирането на Omoda и Jaecoo тази година. През пролетта в шоурумовете трябва да влезе Omoda 5 с банзинов двигател, след това ще бъде последван от електрическа версия.

Другата година Jaecoо трябва да изкара SUV, наречен Jaecoo 7, след това на хоризонта ще се появи и марката Exlantix. Целта е марките да не се позиционират в бюджетния сегмент, но все пак от тях ще се иска да са „много конкурентни“.

"Изцяло електрическата версия на Omoda 5 ще остане под 40 000 евро," казва Тютинг.

Източник на статията: autonews.com

Chery китайски автомобили