Brabus 850 е най-мощният и най-бърз кабриолет в света

defaultimg

netinfo

Т азгодишното издание на „24 часа на Льо Ман“ ще бъде запомнено като едно от най-оспорваните, със сигурност като най-щастливото за победителя. По време на състезателния уикенд, заедно с производителя на моторни масла Motul, Brabus бе изложил своето последно творение в падока на пистата „Ла Сарт“.

И така, какво е Brabus 850 Biturbo Cabrio? Тунинг ателието го определя като най-бързият и най-мощен 4-местен кабриолет в света.

Това е силно модифицирана версия на Mercedes-AMG S63 Cabriolеt, чиято мощност достига вече 850 к.с. и 1450 Нм въртящ момент.

Максималната мощност е налична при 5400 об./мин., докато максималният въртящ момент идва между 2500 и 4500 об./мин. Brabus са ограничили нютон метрите до 1150, за да издържи двигателят по-дълго, но най-вече, за да може трансмисията да се справя с него.

Ускорението от 0 до 100 км/ч се извършва само за 3,5 секунди, докато спринтът от 0 до 200 км/ч отнема едва 9,4 секунди. Максималната скорост от 350 км/ч е електронно ограничена.

Как са постигнати тези параметри? Инженерите на Brabus ппърво са увеличили работния обем на двигателя от 5,4 на 5,9 литра. Това е постигнато чрез увеличаване хода на кованите бутала, както и чрез увеличаване на диаметъра на 8-те цилиндъра. След това са модифицирали двете глави на цилиндъра, за да повишат максималната мощност.

Увеличеният работен обем е наложил по-големи турбини, както и модифицирана изпускателна система. Последната е оборудвана със специален катализатор и стоманени ауспуси.

Увеличен е въздушният поток чрез разширяване на въздуховодите и въздушните кутии. Инжекционната система също е пренастроена.
 

Аеродинамичният пакет е повече от очевиден. Пакетът е изработен от „гол“ карбон. В него влизат преден и заден спойлер, странични въздушни отвори, заден дифузьор и други елементи. Може да се поръчат специални лети джанти, обети с високоскоростни гуми.

Дизайнерите на Brabus са оборудвали интериора на модела подобаващо. Алуминият изобилства, а скоростомерът е разграфен до 400 км/ч. Срещу допълнително заплащане може да се поръча всичко, което клиентът пожелае.

Вижте още:

Mercedes F-CELL се задвижва на водород и електричество

Лимузината на Путин премина краш тестове

Източник на статията: Vesti.bg

Brabus 850 Biturbo Cabrio тунинг Брабус Brabus Mercedes Мерцедес