BMW ще премахне „стандартните“ М-ки от гамата

Competition серията ще стане основна

Мартин Дешев,
BMW M8 Competition

, CarMarket.bg

BMW M8 Competition

BMW M са най-спортните версии на моделите на марката, като дълго време бяха върхът в гамата по отношение на мощ и поведение на пътя. Преди няколко години компанията добави още един връх – M Competition версиите

Сега тя иска да промени имената на М-ките и да ги направи по-прегледни, съобщава Car Throttle. „Competition версиите се превърнаха в новото нормално. Стандартните М ще изчезнат и вече са изчезнали в много от случаите. Вече няма да правим разделение между М и M Competition. В бъдеще всички ще са Competition”, казва Франк ван Мийл, изпълнителен директор на BMW M.

Именно затова на феновете на марката наскоро направи впечатление, че новите BMW X5 M и X6 M са налични като Competition модели. Те са първите, които следват новата тенденция за имената на М-ките.

Във Великобритания BMW от известно време предлага само Competition модели. Постепенно тенденцията ще последва и в останалите страни. М Performance ще наследят елементи от „стандартните“ М-ки, например М440i. Те ще комбинират лукса и мощността.

Competition ще стане стандартното M предложение с по-спортни окачвания и настройки, както е и сега. Над него ще има още две версии – CS и CSL. „Това са модели за тези, които искат пистов автомобил с регистрационен номер“, казва ван Мийл. Не е ясно дали това ще се отрази и на цените, тъй като Competition традиционно бяха по-скъпи от „нормалните“ М-ки.

коли автомобили BMW BMW M спортни коли