Бивш шеф на Ford: Tesla е с цяло поколение напред

Марк Фийлдс остана впечатлен от Деня на инвеститора в компанията на Илон Мъск

Tesla charging

iStock

Tesla открай враме поражда диаметрално противоположни мнения сред фенове, анализатори и просто потребители. Типично по американски.

До голяма степен такива оценки предизвика и проведеният през миналата седмица Ден на инвеститора в Tesla, събитие, на което бе представен Masterplan 3.

Мнозина останаха огорчени от липсата на информация за нови модели и софтуерни иновации. Други обаче са на мнение, че Tesla пак се е показала като авангардна компания, представяйки стратегия за бъдеще изцяло от възобновяема енергия.

Във втората категория е бившият главен изпълнителен директор на Ford Марк Фийлдс, който доста нахвали конкурентите на бившия му работодател пред телевизия CNBC.

Независимо, че акциите на Tesla паднаха значително заради скучните, лишени от конкретика прецентации.

Марк Фийлдс, който сега е сътрудник на CNBC, останал впечатлен от събитието на Tesla. Той заяви, че когато провеждате среща, специално насочена към инвеститорите, има определени очаквания. Те са били на нивото на въпросните очаквания, рече Фийлдс.

Според него Tesla е използвала събитието, за да сподели успехите си със света. Компанията искаше да докаже отново, че е лидер в EV сегмента с огромна разлика и ще продължи да върви напред с бързо темпо, добави той.

Автомобилни производители като Ford и Hyundai напредват, на Tesla все още е “едно поколение напред”, по думите на мениджъра:

Тя е много пред всички автомобилни производители. Все още има предимство и мисля, че го демонстрира."

Бившият шеф на Синия овал добави, че трябва да очакваме много победители в състезанието за EV. Точно както в настоящата автомобилна индустрия, няма само един основен лидер, когато става дума за автомобили с ДВГ.

Има много марки, които се справят добре и понякога силните им страни са различни от тези на конкурентите им. Фийлдс отбеляза, че ще има и много губещи, докато преходът се развива.

Ford Tesla Марк Фийлдс Деня на инвеститора