Бензиностанции ЕКО подаряват светлоотразители на първокласниците във Варна

Бензиностанции ЕКО подаряват светлоотразители на първокласниците във Варна

, Бензиностанции ЕКО

Бензиностанции ЕКО подаряват светлоотразители на първокласниците във Варна

Бензиностанции ЕКО подаряват светлоотразители на всички 2777 първокласници във Варна.

Проектът е част от дългосрочната програма за корпоративна социална отговорност на ЕКО "Обади се, като стигнеш!" и от есента на миналата година се фокусира с конкретни дейности върху детската безопасност.

Целта е децата да са по-видими за шофьорите чрез светлоотразителни елементи и да познават добре основните пътни правила. Партньори на инициативата са Министерството на образованието, младежта и науката и отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Охранителна полиция" - МВР.

Световната статистика сочи, че използването на светлоотразителни елементи, особено по връхните дрехи и раницата, намалява три пъти риска от пътни инциденти при децата.

Светлоотразителите с логото на "Обади се, като стигнеш!" на ЕКО са изработени от лицензирана фабрика във Финландия и са регламентирани със стандарта БДС EN 13356. Наред с подаръка светлоотразител, варненските първолаци ще могат да си припомнят и най-важните правила на малкия пешеходец, специално разработени от ЕКО в помагало на достъпен език.

Дейностите, свързани с безопасността на децата, се подкрепят от фонд "Обади се, като стигнеш!". Той бе създаден през есента на 2011 г. като част от дългосрочната програма на ЕКО.

Фондът генерира средства от продажбата на гориво чрез специални ЕКО клиентски карти. Рисунките върху тях са на деца от дома за деца "Св. Пантелеймон", с. Видраре.

За всеки закупен литър гориво с новите карти, клиентът ползва отстъпка от 0.04 лв. и дарява във Фонда 0.01 лв., а ЕКО удвоява сумата.

Паралелно с подаряването на светлоотразителни елементи, ЕКО започна и серия от детски образователни спектакли по пътна безопасност в детските градини в София. Специално обучени актьори разиграват различни ситуации, за да стимулират малчуганите чрез игри да се научат да спазват най-важните правила на пътя. Адаптирана светофарна уредба и пешеходна пътека, създадени от ЕКО, са в центъра на всеки от спектаклите.

Информацията за размера на събраните във Фонда средства, динамиката на тяхното натрупване и проектите, по които се изразходват, е публикувана на сайта на ЕКО България Еko.bg.

Картите за отстъпка, както и светлоотразителните елементи могат да бъдат намерени на почти всички бензиностанции ЕКО в цялата страна.

Източник на статията: Vesti.bg

като стигнеш Обади се бензиностанции Еко