17 октомври, Париж - Renault възражда още една икона

4 е нов прочит на един от най-популярните модели на френската компания. Засега ще го видим като концепция

,
Renault 4

Renault

Н апоследък Renault все повече поглежда към историята и връща в играта култови модели, но вече с електрическо задвижване. Много често това е била печеливша стратегия, още повече живеем в свят, в който носталгията към "едно време" е все по-доминираща.

Вече стана ясно, че Renault готви много изненади за изложението в Париж по-късно този месец. Това е една от тях - 4 Concept. Ще бъде показан на 17 октомври на щанда на марката.

Renault

Това е нов прочит на модела 4, известен още като 4L, произвеждан цели три десетилетия от началото на 60-те години до 1992 г. Ако бяхме в онези времена, бихме нарекли този компактен автомобил “кросоувър”.

И сега не е изненада, че това, което ще покаже Renault е малък SUV. Ако съдим по изображенията, той ще е забавен офроудър, с който ще можете да отидете примерно на лов или просто някъде извън пътя - семейно сред природата, или “соло” сред природата със спортни пособия.

Сега Renault не казва нищо за концепцията, но скоро ще имаме повече информация. Не са ясни плановете на фирмата дали иска да го произвежда и кога. Ясно е, че нито един прототип не е случаен.

А ако за финал се върнем към онези над 30 години, Renault 4 има голямо наследство. Той се произвеждаше в три варианта на каросерията и десетина завода в цял свят. Продадени са над 8 милиона екземпляра.

Renault

Renault 4L Renault