Volvo EX90 ще предлага аудио система с 25 високоговорителя

Системата Bowers & Wilkins е с мощност 1610 вата

Volvo EX90 е много неща: най-безопасният, но и най-безшумен модел, произвеждан (е, първо ще трябва да влезе в производство, а то беше забавено с шест месеца) от шведската марка. За да се възползва от втория факт, Volvo ще предложи специална car audio система за аудиофилите.

Аудио системата на Bowers & Wilkins е с 25 високоговоретиля с мощност 1610 вата. Много от тях са със стоманени решетки и дървени корпуси, за което Volvo казва, че това води до високи нива на акустична прозрачност.

Системата Bowers & Wilkins използва Dolby Atmos. system also uses Dolby Atmos. Пътниците в автомобила ще могат да се радват на три режима на възпроизвеждане: Studio, Individual Stage и Concert Hall. Последният пресъздава атмосферата ва Концертната зала на Гьотеборг.

Високоговорителите на тази опционална система са разположена на арматурното табло, във вратите, в облицовката на тавана, в зоната над задните колела, в подглавниците на предните седалки.

Volvo ще произвежда (но вече намекнахме, че стартът на производството бе отложен с половин година) ЕХ90 в две версии, и двете захранвани от батерия с капацитет 107 kWh, поддържаща зареждане с мощност до 250 kW. Базовият вариант ще е с 408 к.с., докато моделът Performance ще е с 510 к.с. и 910 Нм.

аудио система Volvo EX90 Volvo