Tesla мисли, че роботът Optimus може да увеличи продажбите

Компанията започна да излага хуманоидния робот в шоурумовете си по света, за да привлича повече хора в тях

Optimus Tesla Bot

, Tesla/YouTube

Optimus Tesla Bot

Tesla започва да показва хуманоидния робот Optimus в определени шоурумове, за да привлича повече хора в тях и така да помогне за увеличаване на продажбите.

Макар развитието на Optimus е все още в началния си стадии, Tesla смята, че е намерила начин да вкара робота в употреба далеч преди той да достигне финалния етап на развитието си. Оказва се, че роботи вече са изложени в шоурумове в Китай.

Макар тези конкретни екземпляри да не са способни да извършват задачите като събратята си, разработвани при затворени врати, Elektrek пише, че Tesla е предприела хода, след като е видяла какъв огромен интерес предизвиква Optimus по време на конференции и изложения в Китай. Компанията вярва, че роботът ще увеличи посещаемостта в шоурумовете и може да помогне за нарастване на продажбите. Времето ще покаже дали в това има смисъл.

За пръв път Илон Мъск оповести появата на Optimus преди почти две години, а само преди седмици видяхме видео, в което роботите ходят и изпълняват прости функции, например да взимат малки обекти.

Явно напредъкът е наистина огромен, след като Мъск „уверено предвижда”, че Optimus ще съставлява „основната част от стойността на Tesla в дългосрочен период”. Очевидно милиардерът вярва, че се движим към бъдеще, показано в „Аз, роботът”.

Преди това изказване, Мъск бе казал, че компанията му може да продаде между 10 и 20 млрд. робота Optimus, в пъти над популацията на Земята.

Нещо повече, той отива още по-далеч в твърденията си. Миналата година дойде изказването му, че роботът може да помогне за „бъдеще на богатство, бъдеще, в което няма бедност, в което ще може да имате всичко, което пожелаете като продукти и услуги”.

Tesla Optimus роботи роботизирана ръка