Porsche Macan EV ще е с 3 дисплея и Head-up с добавена реалност

Компанията пази параметрите на новия си електромобил, но загрява с интериора

Пламен Георгиев,
Porsche Macan EV

Porsche

Е лектрическият Porsche Macan е на път към своята премиера, но, както често се случва, маркетолозите са избрали първо да ни покажат как ще изглежда той отвътре, за да напомпат очакванията на потенциалните си клиенти.

Все пак трябва да кажем, че окачваме Macan да е с два електромотора, които ще генерират около 600 к.с., които ще се захранват от батерия с капацитет приблизително 100 kWh. Знае се също, че задните колела ще завиват.

Но нека обърнем сега внимание на интериора. Дигиталното приборно табло е извито и с диагонал 12,6 инча. Централният дисплей на инфотейнмънт системата е full HD с диаметър 10,9 инча.

Като опция се предлага и head-up дисплей с добавена реалност. Системата превръща челното стъкло в един вид огромен екран, на който се изобразяват стрелки за предстоящ завой (ако е включена навигацията) или дистанцията спрямо предходния автомобил. Проектираните изображения на челното стъкло изглежда сякаш са на около 10-ина метра пред колата, разпростирайки се на широчина до 2,2 метра. Porsche казва, че това е един от най-големите head-up дисплеи, които се предлагат в момента на пазара.

Porsche

Опционално пред предния пътник може да бъде монтиран и трети екран, от който той да регулира няколко системи в автомобила, например навигационната система или видео стрийминг.

А от него той може да се играе с доста приложения, тъй като системата на Macan е базирана на Android, която може да се актуализира чрез Porsche App Centre, като така потребителят може да ползва Spotify, YouTube, игри, месечни актуализации на навигационните карти и много други.

Чакаме новия Macan EV в началото на 2024 г., за да получим всички отговори.

Porsche Macan EV Porsche