По-бързо, по-леко, по-мощно, новото BMW 750

BMW

BMW

BMW

П о здрави от стомана и много по-леки, въглеродните нишки намаляват масата на новото BMW 750Li с 50%.

Колата, представена на тазгодишния Автомобилен салон в София може да бъде описана като дефиниция на лукса. Всичко в нея създава премиум усещане.

Автомобилът е с по-нисък център на тежестта и интелигентно шаси, което позволява няколко различни режима на возене.

BMW 750Li се задвижва от двигател с мощност 445 конски сили в най-мощния вариант, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.3 секунди. При 6000 оборота в минута двигателят постига впечатляващ максимален въртящ момент от 330 нютон-метра.

Но тези показатели не са основните характеристики на колата. Тя вози и изглежда добре. Това, за което е направена обаче е да накара пасажерите да се чувстват удобно. Автомобилът им предоставя пространство от 1.11 метра, за да си опънат краката. По този показател BMW 750Li превъзхожда всички останали в класа на луксозните седани.

За да е още по-отпускащо пътуването, седалките са базирани на функционална мека мебел с плюшени стелки - почти като фотьойла у дома.

Стандартната WiFi хотспот технология позволява предаване на видео от таблото на 10 развлекателни екрана. Част от тях представляват 7-инчови таблети, от които освен това може да се контролират различните функции на пасажерското място, като климатик, положение на седалката и т.н.

Дори ключът на BMW 750Li е иновативен. Той разполага с LCD сензорен екран, който показва на притежателя нивото на горивото в резервоара, очаквания пробег и разнообразна друга информация.

Освен това колата разполага със система IDrive 5, която позволява на шофьора да управлява интериорните функции само с жестове.

Източник на статията: Vesti.bg

лукс технологии коли автомобили BMW