Новата Седма серия на БМВ: Вижте я (видео)

Н овата Седмата серия на БМВ е вече тук. Както винаги, флагманът на баварците има забележителни новости, с които може да се похвали. 

На първо място, той е първият подобен автомобил, при който се използва карбоновия композит CFRP – армирана с въглеродни нишки пластмаса. При това CFRP се използва не само като материал за външни детайли, но и при структурата на каросерията – в комбинация с високоякостна стомана и алуминий. 

От CFRP са изработени ребрата на покрива, както и усилванията на рамката на покрива, средната колона, задната колона, праговете и средната конзола, а също и разделителната стена към багажника. 

Благодарение на това е постигнато повишаване на здравината на пътническата клетка и едновременно – значително понижаване на теглото на автомобила, което е намалено с до 130 кг спрямо предишната версия. 

За първи път представителната лимузина се сдобива и с вариант Plug-in хибрид. Тя ще разполага с 2-литров мотор с вътрешно горене и обща мощност 326 к.с. 

В тестови цикъл за хибридни автомобили BMW 740e има среден разход на гориво от 2,1 л/ 100 км (среден разход на електроенергия от 12,5 кВтч/ 100 км). СО2 емисиите по предварителни данни са едва 49 г/ км! 

 БМВ

БМВ

БМВ

В началото на продажбите, вариантите за моторизацията са два бензинови двигателя – 4,4-литров с 450 к.с. и 3-литров с 326 к.с., както и един дизелов – 3-литров с 265 к.с. 

Каросерията ще бъде в два варианта - с нормално и с удължено междуосие. 

Скоростната кутия е 8-степенна, автоматична, Steptronic. Като опция се предлага и интелигентно двойно задвижване xDrive. 

„Ние от BMW вярваме, че бъдещето може да бъде предсказано най-добре, когато участваме в създаването му”, казва Адриан ван Хойдонк, шеф-дизайнерът на БМВ. 

„Най-високата цел при разработването на новия автомобил е пресъздаването на нашата интерпретация за модерен лукс и надхвърляне на очакванията на нашите клиенти. За БМВ модерният лукс е базиран на иновативни технологии и на особеното внимание към детайла. Това поколение на БМВ Серия 7 е най-луксозният, най-комфортен и като цяло най-добрият автомобил, който някога сме създавали в този клас“, казва той.

БМВ

Лимузината е пионер при множество иновации, свързани с динамиката на управлението, комфорта, интелигентната свързаност.

Бордовият монитор на системата за управление iDrive за пръв път е чувствителен на допир. Освен това системата iDrive е разширена с разпознаване на жестове. 

Движенията на ръката, регистрирани от 3D сензор, управляват инфотейнмънт функциите по интуитивен и комфортен начин. Те могат например да служат за регулиране на силата на звука на музикалната система или за отхвърляне или приемане на входящи телефонни повиквания. 

Друга новост е интегрираната в средната конзола стойка за смартфон, която за пръв път в автомобил позволява безжично зареждане на мобилния телефон. 

Новото БМВ Серия 7 е първият сериен автомобил на света, който може да паркира без водач зад волана, което е определено удобно, ако имате тесен гараж, например. Маневрирането се активира от водача чрез новоразработения БМВ дисплей ключ и се извършва полуавтоматично от автомобила, като водачът е отговорен да следи за препятствията. 

БМВ

Новост в сегмента на луксозните лимузини са и познатите от БМВ i8 лазерни светлини, които благодарение на BMW Selective Beam са незаслепяващи и се предлагат за новата Серия 7 като алтернатива на серийните Full LED фарове. 

Лазерните светлини осигуряват особено ярка и чисто бяла светлина, а обсегът им от 600 метра е два пъти по-голям от този на LED фаровете. 

Разбира се, основното за автомобил от този клас е комфортът на задните места, както и възможността там да се работи. БМВ има какво да предложи. 

БМВ

Пакетът Executive Lounge включва и четиризонова автоматична климатична инсталация, комфортни седалки с електрическо регулиране и масажна функция отзад, както и активна вентилация на всички седалки и опциите Executive Lounge Seating, Executive Lounge задна конзола и развлекателна система за задните места Experience включително BMW Touch Command. 

Опцията Executive Lounge Seating повишава комфорта на мястото зад седалката на пътника до водача, която може да бъде изместена с допълнителни 90 мм напред, а в облегалката ѝ може да бъде интегрирана електрически задвижвана опора за краката. 

Освен това чрез особено силно наклоняващата се хоризонтално облегалка на седалката пътникът може да заеме доста „спокойна“ позиция на седене. 

БМВ

В Executive Lounge задната конзола са разположени сгъваема масичка, допълнителни поставки за напитки, както и Touch Command. 

7-инчовият таблет позволява управлението на инфотейнмънт функциите и функциите, свързани с комфорта, и от задната част, като освен това може да бъде ползван и за възпроизвеждане на аудио- и видеофайлове, като игрална конзола или за сърфиране в интернет. 

Сглобяването на новата „Седмица“ ще е – традиционно – в завода на компанията в Динголфинг, където са се правили „Седмици“ досега.

От 2008 г. до днес в Динголфинг са произведени над 370 хил. екземпляра от предишния модел, а от първата „Седмица“ (1977 г.) насам в завода са произведени над 1,6 млн. автомобила от флагманската Серия 7. 

БМВ

Основните пазари днес са Китай, САЩ, Германия, Средния Изток, Русия, Корея, Великобритания и Япония. 

Предвид всички възможни комбинации от двигатели, цветове и специфични оборудвания могат да бъдат създадени до 1070 варианта на автомобила. 

От БМВ подчертават, че възможностите за индивидуализацията са толкова много, че почти няма екземпляр от Серия 7, който слиза от поточните линии в Динголфинг, който да прилича на някой друг.

БМВ

Източник на статията: Vesti.bg

седмица Седма серия БМВ