Peugeot играе дръзко и променя кардинално i-COCKPIT

Новият интериор ще дебютира в новото поколение 3008, което чакаме да видим през септември

Peugeot i Cockpit

Peugeot

Peugeot играе смело, дори бих казал дръзко с новия панорамен i-COCKPIT. И съвсем на място, защото ще го видим в новото поколение 3008. Бестселърът на Peugeot ще бъде заменен от нов електрически фастбек SUV. Променяйки изцяло външните форми и задвижване, логично е именно в 3008 да видим и пълната промяна на запазената марка на французите.

Новото поколение Peugeot i-COCKPIT разполага с впечатляващ 21-инчов извит панорамен екран (няма как да пропуснем приликата с Curved Display на BMW), плаващ над арматурното табло, нов компактен волан и i-Toggles.

Peugeot

В новото поколение i-COCKPIT виждаме обединяване на head-up дисплея и големия централен сензорен екран. Сега те са вградени в извит панорамен екран, съставен от един 21-инчов панел. „Плаващият“ ефект се подчертава от специално LED осветление под екрана.

Екранът е разположен оптимално ергономично и е леко извит към водача, като същевременно остава идеално достъпен за пътника от дясната страна.

В централната част на таблото има i-Toggles, напълно адаптивни чувствителни на допир бутони, които могат да бъдат програмирани за бърз достъп до 10 от любимите функции на потребителя, независимо дали се обаждате на любим човек, стартирате навигация до често използвана дестинация, настройвате радиото на любима станция, регулирате идеалната температура за климатика и др.

Peugeot

Централната конзола е изчистена, за да увеличи пространството за съхранение и безжично зареждане на смартфон. Това е възможно чрез преместването на управлението на автоматичната скоростна кутия на арматурното табло. То вече се намира отдясно на волана, точно до стоп/старт бутона.

Усещането за луксозно изпълнение придава и самото арматурно табло, което е силно извито, като горната му част продължава в идентична облицовка във вратите. Амбиентното осветление (8 цвята) простира по цялата ширина на арматурното табло и панелите на вратите. Използваните тъкани се комбинират чудесно с алуминия, за да създадат висококачествена комбинация от материали и усещане.

Peugeot 3008 ще бъде представен през септеври.

Peugeot 3008 Peugeot i-Cockpit Peugeot