Мъск ще забрани iPhone да бъде внасян в Tesla

Това ще стане, ако „ябълката“ интегрира ChatGPT, тъй като това ще е огромна заплаха за сигурността

Apple iPhone 13

iStock

А бсурдно е Илон Мъск да говори за сигурност на личните данни и информация, след като от неговата Tesla изтекоха огромни масиви с такива данни, след като се разбра, че има отдели в Tesla, които боравят с тази информация за собствено забавление.

Илон Мъск се изказа супер остро по отношение на Apple. Той заплаши, че ще забрани използването на устройствата на Apple в своите компании, включително Tesla. Тази стъпка ще бъде предприета, ако Apple интегрира ChatGPT в своите операционни системи и даде достъп до кореспонденция и други лични данни. Мъск разкритикува IT гиганта, като изказа опасение, че OpenAI, с който Apple се съгласи да си сътрудничи, може да осигури сигурност на потребителите.

Напълно абсурдно е, че Apple не е достатъчно умна, за да създаде свой собствен изкуствен интелект (AI), но по някакъв начин е в състояние да гарантира, че OpenAI ще защити вашата сигурност и поверителност!“, са думите на Мъск в социалните мрежи.

Той заплаши, че ще принуди служителите и посетителите на неговите компании да оставят устройствата на Apple на входа, където ще бъдат съхранявани във „Фарадеева клетка“, специален контейнер, който блокира електромагнитното излъчване в целия електромагнитен спектър.

Фактът, че Apple ще си сътрудничи с OpenAI, стана известен няколко дни по-рано. Партньорството планира да интегрира ChatGPT в операционни системи iOS, iPadOS и macOS, за да направи усъвършенствания изкуствен интелект достъпен за всички.

По-специално, ChatGPT ще се използва за гласовия асистент Siri, като той ще има достъп до кореспонденция и друга информация, съхранявана на устройството. Това ще позволи на AI да разбере по-добре контекста и ще помогне на потребителя да създава съдържание. В същото време Apple обеща, че ChatGPT няма да се използва без разрешението на потребителя и ще работи само на устройството, без да изпраща данни към отдалечен сървър.

Тук трябва да напомним, че Илон Мъск излезе от OpenAI, за да направи своя компания (xAI), която да разработва собствен чатбот, базиран на AI. Той обвини OpenAI, че работи само за увеличаване на печалбите, „а не в полза на човечеството“.

Източник на статията: forbes.com

Apple CarPlay iPhone 15 ChatGPT Илон Мъск