Google вкарва игри, Waze, YouTube, видео разговори и др. в колите

Компанията иска да оползотвори максимално добре времето, което хората прекарват в автомобила

Google Waze

Renault

С амо американците прекарват по 70 млрд. часа годишно в шофиране. Google иска да гарантира, че това време е максимално добре оползотворено. Като част от това усилие, компанията ще използва Google I/O 2023, за да обяви редица актуализации за Android Auto и Android Automotive OS.

Започвайки с Android Auto, Google добавя поддръжка за Zoom, Microsoft Teams и WebEx by Cisco.

Фокусът ще е върху автомобилите с вграден Google, като до края на годината се очаква, че броят на тези автомобили ще се удвои. Това е огромен скок, затова актуализациите на Android Automotive OS ще са фокусирани върху забавлението и комуникацията.

Голямата новина е добавянето на YouTube, за да може хората да се забавляват, докато чакат детето след уроците по танци или зареждат електромобила си.

Ако си падате по игрите, GameSnacks влиза в автомобилите с вграден Google. Това значи, че потребителите ще могат да играят на Beach Buggy Racing 2, Solitaire FRVR и My Talking Tom Friends например.

Google Assistant също поумнява в колите с Google, тъй като ще може да „споделя интелигентни предложения, за да може бързо да отговаряте на съобщения, ще споделя времето ви на пристигане и др. с едно докосване на дисплея.” Тази функция ще се появи в близките месеци.

Всичко това е чудесно, но навигацията си остава най-важната функция. Макар да е трудна появата на нещо по-добро от Google Maps, Waze влиза масово в автомобилите с вграден Google. Тук основното са полицейските засади, заради които толкова много хора ползват приложението. Но в колите то ще показва и разположени наблизо зарядни станции. Тази информация също ще се потвърждава от общността на Waze, затова ще е доста точна.

Дисплеите за предните пътници стават все повече в различните автомобили, затова Google не изостава от тази тенденция. Пътниците отпред ще могат да „асистират с навигацията, да избират източници за забавление и др.” от дисплея пред тяхната седалка.

В автомобилите ще бъдат вкарани още приложение за прогноза за времето и IoT (Internet of Things).

Google Waze YouTube