Ексклузивно от Ферари - F12tdf

Ferrari

, Ferrari

Ferrari

И скали ли сте някога да имате Ferrari? Всички искаме, но не всеки може да си го позволи, още повече, когато говорим за чисто новото Ferrari F12tdf.

Разработката на италианския производител е специално „издание“ на един от култовите им модели, доминирал на състезанието за издръжливост на автомобили Tour de France Ferrari 1955 250 GT Berlinetta. Това продължило до 1964 година, пише Smartnews.bg.

F12tdf надгражда над предходния модел F12berlinetta, като новият суперавтомобил ускорява от 0 до 100 километра в час само за 2.9 секунди.

Максималната скорост е 340 км/ч. Двигателят на Ferrari F12tdf е с мощност 769 конски сили, обуздани от седем-степенна скоростна кутия.

Тя от своя страна прави превключването на по-висока скорост с 30% по-бързо, а това на по-ниска с 40%.

Алуминий в пода и въглеродни нишки в панелите на вратите правят автомобила още по-лек от предшественика му. Ferrari потвърждават, че с F12tdf са успели да обиколят пистата си Fiorano за 1 минута и 21 секунди - две секунди по-бързо от Ferrari F12berlinetta.

Ако се гласите да си купите новото Ferrari, не бързайте. Моделът е ексклузивен и от него ще бъдат произведени само 799 бройки. Вижте още в Smartnews.bg.

Източник на статията: Vesti.bg

технологии автомобили Ферари