5 изключителни модела от автомобилното изложение в Женева

Ферари 488 GTB

ЕПА/БГНЕС

З абравете за автомобилите без шофьори, задвижването с електрическа енергия и дори за зелените технологии. Няма съмнение, че суперколите са най-голямата притегателна сила за посетителите на един от най-престижните автомобилни салони в света – този в Женева.

В 85-тото издание на изложението участниците са повече от 220, а показаните експонати – близо 900. Тази година автомобилният салон събра

над 130 световни и европейски премиери.

Със сигурност обаче високият клас спортни автомобили, които са невъзможно скъпи, но пък изкусително мощни, ще съберат погледите на посетителите още от днес, когато изложението отваря врати за широката публика, пише "Яхуу нюз".

Има нови модели на утвърдени марки като „Ферари“, „Ламборгини“ и „Мерцедес“, но и доста прототипи на по-малки произодители.

Сред най-атрактивните са:

„Ферари“ 488 GTB

Getty Images/Guliver

Легендарният производител на спортни автомобили със сигурност ще прикове погледите с 488 GTB. Новият 8-цилиндров, V-образен двигател с работен обем от 3902 куб.см, който е в състояние да генерира максимална мощност от 670 конски сили при 8000/мин, ускорява двуместния автомобил от 0 до 100 км/ч за 3 секунди. За сравнение – най-мощният и най-бързият „Корвет“, строен някога – Z06 – вдига от 0 до 100 за 2,95 секунди.

Getty Images/Guliver

„Това е звукът на спортния автомобил“. Това заяви изпълнителният директор на „Ферари“ Амедео Фелиса в отговор на въпроси на журналисти, които отбелязаха, че моделът с турбокомпресор Калифорния на Ферари е загубил специфичния за марката писък.

„Ферари“ дори са сложили по-различен нюанс на характерния си червен цвят за модела 488 GTB.

„Ламборгини“ Авентадор ЛП 750-4 СВ

ЕПА/БГНЕС

Мощността на 6,5-литровият, 12-цилиндров, V-образен двигател е увеличена до 750к.с. Максималната мощност на агрегата се постига при 8400 об/мин. Максималният въртящ момент е 690 Нм при 5500об/мин. Двигателят има нова изпускателна система и оптимизиран всмукателен и изпускателен режим на мотора.

„Ламборгини“ Авентадор ЛП 750-4 СВ има характерния за марката дизайн и може да развие скорост от 350 км/ч.

„Ауди“ R8

 "Ауди" R8 V10

ЕПА/БГНЕС

"Ауди" R8 V10

Германският автомобилен производител показа второ поколение R8 на изложението в Женева.

С 10-цилиндров, V-образен двигател колата може да вдигне от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди. Новият автомобил е с 50 кг. по-лек от предшественика си.

R8 V10 продължава да разчита на атмосферен средно разположен мотор и ново задвижване куатро. Системата куатро в модела изпраща цялата тяга към задните колела в нормални условия, а при нужда прехвърля и към предните. Технологично е възможно целият въртящ момент да се изпрати към предните гуми.

„Ауди“ предлага и електрическа версия на R8 с батерия, която може да издържи близо 445 км.

„Мерцедес“ Майбах S-600 Пулман

 Мерцедес Майбах S-600 Пулман

ЕПА/БГНЕС

Мерцедес Майбах S-600 Пулман

S600 Пулман Майбах – версия на новата генерация S-Class, направи световен дебют на изложението в Женева. Автомобилът се простира до 6,5 метра и е с над метър по-дълъг от Мерцедес S600 Майбах.

Моделът разполага с четири кожени кресла с регулируема облегалка, обърнати едни към други, в задната част на лимузината, с удобен за достигане охладител за шампанско. Прибираща се стъклена преграда може да се трансформира от прозрачна в непрозрачна с натискането на един бутон, ако имате желание за повече уединение.

ЕПА/БГНЕС

Моделът има 6-литров V12 би-турбо двигател, който генерира мощност 530 к.с. и въртящ момент 830 Нм.

Продажбите ще започнат от 2016 г., а цената стартира от 500 000 евро.

БМВ серия 2 Гран Турър

Getty Images/Guliver

Новият Гран Турър може и да не е суперкола, но пък е създаден за „млади и активни семейства“, твърди производителят, цитиран от "Яхуу нюз".

Според БМВ това е първият компактен автомобил, който може да превозва 7 души, а и е с възможност за поставяне на 5 детски седалки.

Опционалният сгъваем трети ред седалки предлага място за още двама пътника и увеличава предлагането на място в БМВ серия 2 Гран Турър. Този ред седалки, който се сгъва в пода, когато не се ползва, осигурява равен под на багажника и допълнително увеличава гъвкавостта на интериора.

Вижте още модели от 85-тото издание на изложението в Женева:

Източник на статията: Vesti.bg

производители суперколи автомобили изложение Женева